divendres, 8 de juny de 2012

NUCLEAR? NO, GRÀCIES

NUCLEAR? NO, GRÀCIES by Xavier68
NUCLEAR? NO, GRÀCIES, a photo by Xavier68 on Flickr.

Quan els gegants europeus comencen a abandonar-la, nosaltres, els gnoms, la potenciem. L'equació no falla: wnergia a qualsevol preu=nuclear=països pobres

MAL PASSET: UN COS MUSICAL


Més de deu anys de Mal Passet han fet que els nostres somnis, les actuacions públiques,  es feren realitat. Fa deu anys desitjàvem actuar, hui en dia ho fem, les melodies de la dolçaina i de la percussió que interpretem omplin l’atmosfera que ens envolta.
La Colla de Dolçaines i Tabals Mal Passet ha dut a terme més de quaranta actuacions durant l’any passat. Hem participat en els actes institucionals del nostre poble: des de la cavalcada de Reis fins el dia de la Corriola, deu actuacions en total, quasi una per mes. També hem fet onze actuacions privades, la majoria per a entitats locals com la Pia Unió o els grups de danses, però també hem participat en correfocs a Benilloba o processons a Muro. El gros de les nostres actuacions, catorze, ha sigut en les diferents festes de moros i cristians com a Muro, Alcoi, Beneixama, Crevillent i al nostre poble. Per últim, hem fet actuacions pròpies com els dos concerts o les nadaletes de les estrenes de la Nit de Nadal i també hem participat de forma altruista en actes com el Correllengua o la Marxa per la Pau.
Tot açò no haguera sigut possible si la nostra entitat no fora com un cos en què cada part té una funció específica i llurs accions van dirigides a dur a terme una acció: en el nostre cas, les actuacions musicals. Perquè, què seria de la Colla sense les feines administratives, la neteja, les tasques de representació i relació, l’arranjament dels locals, les classes de dolçaina i tabal o la infraestructura a l’hora dels desplaçaments. Totes les accions unides són les que provoquen els sons que tots escolteu quan actuem. No oblideu mai quan ens escolteu que darrere de cada nota hi ha molta feina i no només musical, que tot i ser la més important, ella sola no ens faria una colla sinó un grup de musics que coincidim per tocar. I el més bonic de tot és que en el cos de la nostra colla tots sabem fer molt bé la nostra tasca musical i l’altra tasca que sempre queda en la rebotiga, entre bambolines i sense la qual res seria com és.
Any rere any ampliarem les nostres actuacions en la mateixa mesura que augmenten els membres de la nostra colla, però no oblideu que darrere de totes les nostres actuacions a més de molt d’esforç i treball musical, hi ha un ingent nombre d’hores dedicat a moltes tasques que no, per no ser melòdiques; són menys importants, ja que eixe temps de treball “no musical” fa colla i això ho tenim molt clar en el Mal Passet.

Xavier Miralles Martines