dilluns, 31 d’octubre de 2011

PRESENTACIÓ DE LA FIRA DE TOTS SANTS


Benvinguts siguen tots a la inauguració de la Fira de Tots Sants de Cocentaina: Autoritats estatals, autonòmiques, provincials, comarcals i locals. I sense cap afany de menysprear la vàlua de ningú, també volem donar una especial benvinguda a totes les persones arribades d’arreu del nostre territori i a tots els habitants de la nostra vila comtal. Bon dia a tots i bona fira!
Per a la colla de tabals i dolçaines el Mal Passet de Cocentaina és un plaer molt gran poder formar part un any més de la nostra Fira. Enguany estem recollint la llavor que sembràrem fa dos anys durant la Fira del nostre desè aniversari. D’aquella inoblidable Dolça Fira va sortir un Esclat de Fira que ressonarà d'ací una estona pels carrers del nostre poble i ara mateix podran escoltar una obertura musical inspirada en la nostra Fira de Tots Sants que de ben segur  ben aviat es convertirà en el seu himne.
Anem a interpretar-los  l’obertura Fira de Tots Sants dirigida pel seu compositor, i director de la nostra colla, Francisco Valor amb la col·laboració vocal del Cor de Cambra Discantus de Cocentaina.
Aquesta peça musical esdevindrà la baula que lligarà definitivament la nostra Fira a la seua terra, a  la Cocentaina que va veure nàixer aquest  gran esdeveniment al al si de la corona catalanoaragonesa ara fa 665 anys en aquell llunyà  mes de setembre del 1346. Els sons de la dolçaina ressonen a la nostra terra valenciana des de ben antic i de ben segur que sempre van acompanyar i acompanyaran la nostra celebració, però a més escoltarem un altre element sonor que ens recorda que la Fira és del poble i per al poble, oirem les veus de la Fira gràcies al cor de cambra Discantus, les veus de tota la gent que ha passat any rere any per Cocentaina i ens ha ajudat a forjar el nostre tarannà.
Esperem que els agrade aquesta melodia, que arrele en tots vostès i encara que només siga per uns instants que tots se senten socarrats de Cocentaina, cocentainers i cocentaineres orgullosos de les seues arrels i devanits per tots els fruits que hem donat i que donarem durant molts anys més gràcies a ser poble, i part d’un poble i d’una cultura que ens caracteritzà i que ens ha integrat en aquest el nostre territori desitjós d’acollir  les noves llavors que han de florir i donar els fruits que ens perpetuaran com a poble orgullós de la seua singularitat.
Que gaudisquen de la nostra evocadora música, de la nostra Fira i del nostre poble, que per uns instants eterns, serà de tots.
Moltes gràcies.