dimecres, 1 de juny de 2011

SOM FESTA PERQUÈ SOM POBLELa Colla de Dolçaines i Tabals Mal Passet de Cocentaina ha experimentat un gran avanç des del seu desé aniversari. No us avorrirem amb disquisicions inútils però volem compartir amb tots vosaltres els nostres sentiments.
Sembla que els deu anys d'existència de l'entitat van donar pas a la seua vida adulta. El que va nàixer com un grup d'amics que mentre rescataven de l'oblit l'instrument que de sempre va formar part de la nostra vida festiva volien passar-s'ho bé, ha acabat com una colla amb un projecte de futur ben seriós: créixer i anar millorant per satisfer la confiança que el poble de Cocentaina ha dipositat en nosaltres.
Sense cap dubte, el moment clau per a la nostra colla va ser la Fira del 2009, moment, en què vam donar tot el que artísticament teníem i molt més. Durant aquells dies vam aconseguir abastar una fita musical que ara s'ha vist materialitzada en un disc compacte amb la música que no va parar de sonar durant aquells enyorats dies de Fira. Disc, que ja fa el número dos per a la colla i que passarà també a formar part del nostre llegat al patrimoni cultural local.
A més del nostre envit musical i artístic, no hem d'oblidar la nostra aposta de futur basada en el planter d'educands. Els estudiants de dolçaina i tabal a poc a poc van creixent i incorporant-se a la nostra entitat. Les escoles de música del nostre poble estan tan plenes d'alumnes de dolçaina que hom diria que alguna parella de dolçainer i tabaleter màgics extreta d'una rondalla d'Enric Valor els hagués encisat perquè així, tot i aprenent, el so de la nostra música no pararà mai de sonar pels carrers de Cocentaina.
Ara bé, el que realment no para en tot l'any és la nostra activitat: passacarrers, processons, acompanyaments, concerts, trobades, xarangues, festes de moros i cristians, actuacions de carrer o sobre l'escenari... no aturem mai, o millor dit; quasi mai, perquè per a nosaltres el descans de l'any musical comença amb la fi de les nostres festes de moros i cristians. Eixa és per a nosaltres la traca final, el moment de l'any en què donem al poble tota la nostra collita musical. Estem tot un any millorant, treballant, assajant i actuant per arribar a la segona setmana d'agost i viure amb els festers i amb tot el nostre poble una catarsi musical inimaginable.
Per a nosaltres la nostra festa ho és tot i per això durant els dies de festes ens agradaria estar presents en tots els actes musicals festers però, tot i que no hi podem estar; molt a pesar nostre, la nostra presència se sent durant eixes xafogoses jornades d'estiu. Acompanyem al Sant Hipolitet en la seua processó, obrim les entrades mores i cristianes, acompanyem filades passeig avall i entelem els xerrics matiners de les falzies durant la Diana. Sí, acabem desfets, però a poc a poc el descans estiuenc ens tornarà les forces per seguir, any rere any, donant-ho tot i més a tots vosaltres, el nostre públic.