dimarts, 3 d’agost de 2010

VIIé CONCERT D'ESTIU DEL MAL PASSET
DESCARREGA-TE'L

OPINIONS D'ESTIU

SPAIN IS DIFFERENT

LEVANTE 11/07/2010
Más de un millón de personas se manifiestan por el Estatut
AVUI-EL PUNT 11/07/2010
España, España! Resposta de la premsa de Madrid a la macromanifestació

Els catalans tenen el que s'ha de tindre per eixir al carrer i defendre la seua identitat, no com els valencians que ens deixem arrossegar per un espanyolisme anihilador i feixista.

LEVANTE 29/07/2010
Camps tacha de «lío» el voto contra la fiesta y Blasco invita a la afición catalana a Vinaròs

La prova que la classe política valenciana està encarcarada (PP i PSOE) i no pertany a la nova generació de persones sensibles i democràtiques de naixement la tenim en el fet de posar-se a favor de la tortura dels bous davant d'iun públic neolític. VOLEM UN CANVI DE POLÍTICS, JA!

LEVANTE 01/08/2010
Los toros en Cataluña

Al·ludir a la tradició en el tema de les corregudes de bous és com recolzar-se en el fum. La tradició no és res més que la mera transmissió del que en el seu moment “va ser” i ara pot tindre cabuda en la nova societat o no, aleshores cal que les corregudes desapareguen o passaran a ser una anacronisme. Vegem algun exemple: A Manganeses de la Polvorosa (Zamora) ja no es tira una cabra viva des de dalt d’un campanar, què hi ha passat? Segons ens diuen els seus habitants, els bars ja no fan caixa perquè no va gent morbosa a veure com rebenta l’animal. Si anem a les tradicions humanes, per sort, ha desaparegut la tradició que hi havia a Atapuerca de menjar-se les persones mortes, també ha desaparegut la tradició espartana de matar els fills amb algun defecte físic, o els xinesos ja no maten les filles que parixen... i tot era tradició!
Quina tradició té Catalunya de corregudes? Cap ni una, segons l’articulista les primeres places es van alçar no fa ni dos-cents anys, i que no ens embolique, les festes amb bous de l’edat mitjana eren pomes d’una altra panera.
En tota aquesta polèmica tan sols hi ha una veritat, que uns pocs, els de sempre, perdran diners (ramaders, apoderats, premsa...). Ara bé, si tant els agraden els bous de lídia no crec que deixen de dedicar-s’hi, ja que a mi m’agraden els hàmsters i tot i que perd diners amb ells seguisc criant-ne

LEVANTE 03/08/2010
500 años de desprecio al valenciano

Tan sols podem parlar de bilingüisme al segle XV "sobre el paper", en les cartes de poblament que molt possiblement no es van dur a terme. Només podem parlar d'un inici de bilingüisme, quan sotmesos a la corona castellana expulsem els moriscos i cal repoblar els indrets dels expatriats perquè la nostra economia no se n'anara més en orris gràcies a uns nobles traïdors que ja havien arruïnat i abandonat la seua terra i la seua llengua.
La resta, no deixa de ser un dels fets més repetits de la història: Un estat que vol engolir-ne un altre. En les nostres mans està el rendir-nos o lluitar per seguir sent “poble”