dijous, 24 de juny de 2010

FRANCISCO CAMPS, EL PONCI PILAT DEL SEGLE XXI

(versió carta al director per al Levante)
Si l'educació funciona mal no és per incompetència de la Conselleria com ens volen fer creure per desviar la nostra atenció. La realitat és que els interessa que el sistema educatiu funcione mal per poder-lo privatitzar. Per això, per exemple, l’única inversió que fa Camps en educació va destinada a construir escoles, inversió en rajola i en lloguer de barracons. Aleshores, quan tanquen eixe nou centre educatiu perquè no té suficient ràtio ja que els alumnes han emigrat a la concertada, més barata de mantindre i més afavorida per la Conselleria, el molt honorable podrà reconvertir l’escola en qualsevol altra institució amb el gens menyspreable benefici de sense haver de construir cap edifici nou poder fer una nova inauguració cada legislatura i eixir ben somrient pel seu Canal 9.
El mateix passa amb el valencià, estan demonitzant-lo per a després amb una mostra de tarannà demòcrata com només la dreta sap fingir preguntar a la societat sobre l’ús social que s’ha de fer de la nostra llengua pròpia, que no és el castellà, que per definició constitucional és la llengua de tot l’Estat. La resposta de la població (gens qualificada, és clar, ja que per exemple, no es fa una enquesta per veure com actuar davant d’una epidèmia) no crec que afavorisca gens ni mica el valencià. A les dades em remet: Segons el Llibre blanc de lús del valencià publicat per l’AVL en 2004, entre 1986 i 2004 la població del País Valencià va créixer un 21,72% amb un 62% de persones vingudes de fora de la nostra comunitat. Aquest creixement va fer que en 2004 la meitat de la població valenciana fóra monolingüe en castellà, hui en dia en deuen ser molts més. Amb aquestes dades i la nul•la ajuda que fa el PP per la normalització lingüística i per l’estima de la nostra identitat, està clar quin és el caire que vol que prenga la consulta a les famílies.
I serà així com el nostre Francisco Camps passarà a la història com al nou Ponci Pilat que va deixar la mort del valencià en les mans del seu poble. Amén.

RESERVES ÍNDIES AL PAÍS VALENCIÀ, JA!

Si l'educació funciona mal no és per incompetència de la Conselleria, això ens volen fer creure per desviar els tirs. La realitat és que els interessa que el sistema educatiu funcione mal per poder-lo privatitzar. Aleshores, posaran l'excusa del seu mal rendiment, de l’absentisme del professorat, de la violència en les aules... No hem de caure en eixa trampa!
Com ho podem demostrar? L’única inversió que fa Camps en educació va destinada a construir escoles, inversió en rajola, perquè així, quan tanquen eixe centre educatiu perquè no té suficient ràtio ja que els alumnes han emigrat a la concertada, el molt honorable pot reconvertir l’escola en qualsevol altra cosa. I com per art de màgia, sense haver de construir un edifici nou. pot fer noves inauguracions cada legislatura.
El mateix passa amb el valencià, estan demonitzant-lo perquè després amb una mostra de tarannà demòcrata com només l’extrema dreta sap fingir, preguntaran a la societat sobre l’ús que s’ha de fer del valencià, de la nostra (no la del PP) llengua pròpia (Estatut d’Autonomia, versió pepera-pesoera de 2006), que no és el castellà, que per definició constitucional és la llengua de l’Estat. La resposta (gens qualificada, és clar, ja que no es fa una enquesta per veure com actuar davant d’una epidèmia) no crec que afavorisca gens ni mica el nostre català ben valencianament volgut només per una ínfima part dels valencianoparlants. A les dades em remet:
Segons les el Llibre blanc de lús del valencià de 2004 publicat per l’AVL, entre 1986 i 2004 la població del País Valencià va créixer un 21,72% amb un 62% de persones vingudes de fora de la nostra comunitat. Aquest creixement que només afavoreix els interessos especuladors dels més rics (els amiguitos del alma del PP) ha fet que a hores de 2004 la meitat de la població valenciana fóra monolingüe en castellà . I de l’altra meitat bilingüe que queda, l’autoodi, el secessionisme lingüístic i el meninfotisme que fomenten la dreta fa que de fact, siguen quasi tots castellanoparlants (és a dir, diglòssics). Quants en quedaríem de catalanoparlants militants? Si extrapolem dades podríem pensar que del 25% dels que saben escriure bé el valencià, una part d’eixe percentatge i alguna persona més estarien a favor d’un ensenyament exclusivament en valencià en tot el nostre territori. Sense falses distincions territorials que es remunten als segles XVII, XVIII i XIX.
I fins i tot, la data de l’enquesta sobre l’ús del valencià és significativa ja que des de 2004 no s’ha fet cap altra consulta sobre l’ús del valencià, raó? Si no saben que el valencià està perdent parlants no cal prendre les mesures de redreçament lingüístic que OBLIGA la Constitució, L’Estatut i la LUEV.
I què podem fer? Jo propose la creació de les reserves índies de les diferents variants del valencià (la reserva meridional, la central, l’apitxada i la septentrional) tot i seguint l’estil dels EUA, amb plens poders dins del nostre territori i la possibilitat de poder obrir casinos.Aleshores com no hauríem d’abonar impostos com a rescabalament pels danys que l’estat espanyol ens ha estat ocasionant des del segle XVII, els guanys els destinaríem a redreçar la nostra malmesa llengua i donar l’oportunitat als infants de la nostra minoria lingüística a poder arribar a fer estudis superiors en la seua primitiva llengua.