dijous, 24 de juny de 2010

FRANCISCO CAMPS, EL PONCI PILAT DEL SEGLE XXI

(versió carta al director per al Levante)
Si l'educació funciona mal no és per incompetència de la Conselleria com ens volen fer creure per desviar la nostra atenció. La realitat és que els interessa que el sistema educatiu funcione mal per poder-lo privatitzar. Per això, per exemple, l’única inversió que fa Camps en educació va destinada a construir escoles, inversió en rajola i en lloguer de barracons. Aleshores, quan tanquen eixe nou centre educatiu perquè no té suficient ràtio ja que els alumnes han emigrat a la concertada, més barata de mantindre i més afavorida per la Conselleria, el molt honorable podrà reconvertir l’escola en qualsevol altra institució amb el gens menyspreable benefici de sense haver de construir cap edifici nou poder fer una nova inauguració cada legislatura i eixir ben somrient pel seu Canal 9.
El mateix passa amb el valencià, estan demonitzant-lo per a després amb una mostra de tarannà demòcrata com només la dreta sap fingir preguntar a la societat sobre l’ús social que s’ha de fer de la nostra llengua pròpia, que no és el castellà, que per definició constitucional és la llengua de tot l’Estat. La resposta de la població (gens qualificada, és clar, ja que per exemple, no es fa una enquesta per veure com actuar davant d’una epidèmia) no crec que afavorisca gens ni mica el valencià. A les dades em remet: Segons el Llibre blanc de lús del valencià publicat per l’AVL en 2004, entre 1986 i 2004 la població del País Valencià va créixer un 21,72% amb un 62% de persones vingudes de fora de la nostra comunitat. Aquest creixement va fer que en 2004 la meitat de la població valenciana fóra monolingüe en castellà, hui en dia en deuen ser molts més. Amb aquestes dades i la nul•la ajuda que fa el PP per la normalització lingüística i per l’estima de la nostra identitat, està clar quin és el caire que vol que prenga la consulta a les famílies.
I serà així com el nostre Francisco Camps passarà a la història com al nou Ponci Pilat que va deixar la mort del valencià en les mans del seu poble. Amén.